ARRIBA "SMARTEAM", L'EQUIP DE GAMERS INTEL·LIGENTS

SMARTEAM és una campanya pionera en la prevenció de les addicions relacionades amb els videojocs i els jocs multijugador en línia. La campanya pretén oferir eines útils a adolescents, famílies i docents amb les quals poder actuar des de l'enfocament dels factors de risc/protecció. Aquest enfocament ofereix, a la prevenció de les addiccions, explicacions des d'un punt de vista multicausal, la qual cosa permet identificar aquelles qüestions o factors, individuals i ambientals, que afavoreixen l'aparició i/o manteniment de la conducta addictiva.

Així mateix, els factors de protecció són aquelles condicions de l'ambient o variables individuals que, de l'una o l'altra forma, impedeixen o fan a les persones més resistents a l'hora de presentar la conducta addictiva. D'aquesta manera, l'est enfocament permet orientar les accions preventives en una doble adreça: d'una banda busca incidir en l'evitació i/o supressió d'aquells factors que afavoreixen l'aparició de l'addicció però al mateix temps, tracta d'afavorir, fomentar i afermar aquells qüestions que incideixen en la resistència de les persones davant la potencial capacitat addictiva del joc, tant en relació als jocs d'atzar i les apostes com als jocs en línia tipus *MMORPG.

Durant els pròxims dies 24, 25 i 26 de novembre l'equip de mediadores de *Controla Club serà present en els IES Emilio *Castelar, IES Gregorio *Marañón i IES *Palomeras Vallecas de Madrid duent a terme, amb caràcter pioner, aquestes xarrades amb adolescents de 1r i 2n de l'ESO sobre prevenció de l'addicció al joc multijugador en línia. Aquestes activitats han sigut subvencionades per l'Institut d'Addiccions de Madrid Salut.

ControlaClub

Sede Controla Club València

C/ Esteban Dolz del Castellar, 5. | 46019 València

Tel.: 963 93 40 85

Sede Controla Club Madrid

Email: controlaclub@controlaclub.org

Nosaltres

L'ASSOCIACIÓ CONTROLA CLUB és una ONG formada per tots aquells que participem i som protagonistes d'alguna manera dels espais de diversió.

El nostre objectiu és abordar la responsabilitat social en l'oci i per a això realitzem programes de prevenció, de conscienciació ciutadana i de drogodependències dirigits als jóvens i usuaris de l'oci nocturn.

Reconeixements

Premi Reina Sofia 2007