ALS ESPAIS I ZONES D'OCI

Mitjançant accions presencials, s'informa als joves sobre els problemes provocats pel consum abusiu d'alcohol i de tot tipus de drogues, precisament en els espais on se solen produir els primers contactes amb este tipus de substàncies.

L'interés d'esta acció és doble: d'una banda s'hi fan arribar els missatges de conscienciació als joves en l'ambient més adequat, utilitzant els espais (discoteques i pubs) i els moments (aniversaris, festes, etc.) amb els quals se senten més identificats i integrats; per altra banda, s'hi duen a terme enquestes sobre consum que servixen per elaborar estudis de població.

La participació en el programa "Si et passes, t'ho perds" d'espais i zones d'oci, pretén corresponsabilitzar a les empreses d'hostaleria (pubs, discoteques, bars, etc.) En la prevenció de les drogodependències i en la difusió de campanyes de conscienciació dirigides als seus clients.

En els punts d'informació de les zones d'oci es duen a terme:

  • Test i enquestes sobre hàbits de consum d'alcohol i policonsum.
  • Inscripcions al Controla Club.
  • Distribució de suports informatius i promocionals amb missatges de moderació destinats a reduir danys.
  • Informació sobre transports públics nocturns, seguretat viària, etc.
  • Distribució de suports i elements de marxandatge.

 

ALS CENTRES D'ENSENYAMENT SECUNDARI

Ens dirigim en este cas a la població al voltant dels 13-18 anys, per entendre que estan en el període crític en el qual comencen a iniciar les seues relacions en grup i les seues primeres eixides nocturnes.

Estes actuacions tenen com a principal activitat les xarrades sobre prevenció i reducció de riscos vinculats al consum d'alcohol i altres drogues.

Les activitats que es desenrotllen en els centres són:

  • Exposició de les obres guanyadores dels Premis ControlArte.
  • Recorregut per les aules de 3r i 4t d'ESO presentant la campanya i realitzant nous tests sobre hàbits de consum.
  • Estand informatiu en el període d'esplai on els alumnes podran inscriure's al Controla Club i rebre-hi informació complementària de la campanya.
  • Foment de la participació dels alumnes en les xarxes socials de Controla Club.

 

A LES XARXES SOCIALS

Internet s'ha convertit en un nou àmbit d'actuació amb una enorme potencialitat amb vista a la transmissió i interiorització dels missatges de prevenció i / o conscienciació, aconseguint un alt grau d'interacció amb el públic diana a qui van dirigits. Les formidables eines que proporcionen les xarxes socials són elements imprescindibles per poder connectar amb els joves en estos nous espais d'oci i trobada.

 

A LES ZONES TURÍSTIQUES

En estos casos es recorre als passejos marítims de les principals poblacions costaneres. L'objectiu és actuar en el període de vacances, ja que este és el moment en què s'hi disposa d'un major temps d'oci destinat a la diversió i se'n produeixen les primeres eixides nocturnes "en colla".

 

A LES FESTES POPULARS

En este cas s'intervé mitjançant la instal·lació d'estands en determinats actes del programa de festes, ja siga a nivell de la participació en els concerts que se solen organitzar durant este tipus de festes o mitjançant la realització de reunions amb els responsables de les penyes i associacions festeres, etc.

 

ALS CONCERTS I FESTIVALS MUSICALS

En este cas l'objectiu és utilitzar el suport musical per atraure l'atenció sobre la campanya, tenint en compte que la música és la manifestació artística que més interés en desperta entre els joves.

Ens referim ací tant a la participació de la campanya en el programa de concerts i actuacions, propis de les esmentades festes populars, com a la participació en els festivals musicals que se solen realitzar durant l'estiu o en la programació normal de les sales que realitzen concerts.

 

A LES GRANS SUPERFÍCIES COMERCIALS

Estos espais s'han convertit en els nous punts de trobada, consum i entreteniment d'un gran segment de la població.

L'objecte d'estes activitats és, de nou, la instal·lació d'estands informatius i displays en les zones d'accés i en els linials de venda d'alcohol, que vagen dirigits especialment als joves però que també permeten el contacte directe de la societat amb la campanya i els seus missatges.

 

EN ELS CENTRES SOCIALS I CENTRES D'INFORMACIÓ JUVENIL

Amb la col·laboració de diferents administracions locals, s'hi divulgaran els continguts de la campanya a través de diferents centres socials i d'informació juvenil, des dels quals es distribuixen els suports informatius amb els missatges del programa i les bases i informació dels Premis ControlArte i on es realitzen les exposicions amb les obres guanyadores.

 

En els seus 20 anys de trajectòria, el programa "Si et passes, t'ho perds"; ha desenrotllat les seues activitats en més de 100 municipis de la Comunitat Valenciana, Illes Balears, Múrcia, Castella La Manxa, Ceuta i Melilla, duent a terme més de 2.000 activitats en zones d'oci, concerts, festivals, festes populars, centres comercials i centres d'ensenyança en què s'han distribuït més d'un milió de flyers i fullets informatius.

 

ControlaClub

Sede Controla Club Madrid

Sede Controla Club València

C/ Esteban Dolz del Castellar, 5. | 46019 València

Tel.: 963 93 40 85

Email: controlaclub@controlaclub.org

Nosaltres

L'ASSOCIACIÓ CONTROLA CLUB és una ONG formada per tots aquells que participem i som protagonistes d'alguna manera dels espais de diversió.

El nostre objectiu és abordar la responsabilitat social en l'oci i per a això realitzem programes de prevenció, de conscienciació ciutadana i de drogodependències dirigits als jóvens i usuaris de l'oci nocturn.

Reconeixements

Premi Reina Sofia 2007