Previous Next

Abans d’eixir de festa…

Informa’t.

Has de saber per poder actuar. Aconsegueix tota la información possible i pensa en el risc que estàs disposat a córrer si decideixes consumir alcohol o altres drogues.

Marca’t els teus límits i compleix-los.

Planifica abans de sortir com vols que siguen els teus dies en el Festival (quan vas a tornar, quant vols beure…). Mantingues la teua planificació i controla.

Prepara’t bé.

Menja bé. El menjar ralanteix el pas de l’alcohol a la sang, la qual cosa prevé contra les borratxeres.

Agafa tot el que vages a necesitar al llarg del Festival per no trobar-te en una situación crítica: diners, telèfon mòbil, telèfons d’interés, preservatius, horaris de transport, etc.

Decideix amb els teus amics qui será el “QUE CONTROLA”.

El “QUE CONTROLA” és la persona que s’encarrega dels altres, el que condueix sobri, el que evita que faces el ridícul o et fiques en embolics i el que et cuida en el pitjor del casos.

 

Una vegada en el festival…

Tingues personalitat.

Que no t’emboliquen. Quan et diverteixes t’agrada fer el que tu vols. No depengues de res ni de ningú per passar-t’ho bé.

Respecta als teus col·legues si tu et vols embolicar i ells no.

Si vas a beure o consumir altres drogues, recorda:

Segons la persona i la situación les drogues afecten de manera diferent. Coneix els teus límits i no et passes.

No competisques. És absurd, perquè mai s’està en igualtat de condicions i, a més, possiblement només aconsegueixes tenir un mal rotllo.

No barreges. Els efectes de diferents substàncies es contrasresten, fent que consumeixes més i tingues una major percepció dels efectes i, per tant, major risc.

Beu aigua o intercala begudes no alcohòliques durant els consums d’alcohol. Tingues en compte que l’alcohol deshidrata i aquesta és la principal causa de la ressaca.

Beu a poc a poc. Els efectes de l’alcohol depenen en gran manera de la velocitat amb la qual es consumeix.

No consumisques per lligar pots resultar un/a bavós/a i crear un conflicte.

Recorda que les drogues són substàncies il·legals. Si decideixes consumir pensa que pots arribar a tenir seriosos problemes amb la justícia.

Porta cura amb el cotxe o la moto. L’alcohol i les drogues provoquen una distorsió de la realitat que pot resultar molt perillosa quan es condueix.

No caigues en el fals mite de pocions miraculoses. Ni el cafè, ni la vitamina B12, ni els xarops, ni les begudes energètiques frenen els efectes de l’alcohol o ajuden a no donar positiu en els controls de tràfic.

Protegeix-te en les teues relacions.

Porta sempre preservatius damunt per evitar un marró (malalties, embarassos no desitjats, etc.)

Deixa’t portar però sense “escampar-te”. Millor no “mullar” aquesta nit que penedir-te a l’endemà.

Demana ajuda si ho necessites. Ofereix ajuda si ho necessiten.

Ningú està sol. Si la cosa es posa lletja, demana ajuda. Si veus que algun col·lega es passa, no li falles, per això estan els amics.

 

Quan acabe el festival…

Observa, reflexiona, rectifica.

Aprèn de les experiències dels altres perquè també et pot passar a tu. Observa’t, reflexiona sobre el que has viscut i compara-ho amb el que havies planificat. Rectifica si és necessari. Dels errors sempre s’aprèn.

Tingues en compte el dia de després.

Si et passes la nit anterior, el baixó t’impedirà fer altres coses.

 

ATÉN!

  • La ingestió de grans quantitats d’alcohol pot produir dificultats per caminar i per parlar, així com provocar vertígens, vòmits, tremolors i disminució del nivel de consciencia (que pot arribar fins i tot al coma etílic i la mort per parada cardiorespiratòria). Al moment en què algun d'aquests símptomes aparega, s'ha de parar de beure i, en cas que la persona es trobe molt mal, acudir immediatament al metge o cridar al 112.
  • Com l'alcohol és un depressor del sistema nerviós central, hauria d'evitar-se la seua combinació amb altres depresors (GHB, Ketamina, opiacis...). Aquesta combinació pot produir estats de profunda sedació amb pèrdua de consciència i fins i tot coma.
  • La mescla d'alcohol amb estimulants (MDMA, speed, etc.) incrementa la deshidratació corporal i el risc de el “cop de calor”. A més, la combinació d'alcohol amb estimulants fa que es contrarestin els efectes de tots dos, amb el que pot aparèixer una tendència a un major consum a fi d'experimentar els efectes desitjats i, per tant, un augment en els riscos.
  • La combinació del consum d'alcohol i de coca produeix un compost intermedi denominat cocaetileno que proporciona les mateixes sensacions d'eufòria que la cocaïna, però de forma més intensa i durant més temps, la qual cosa comporta majors perills. Aquest compost és més nociu que la cocaïna i té uns efectes altament nocius a nivell cardíac i del sistema nerviós.

 

ControlaClub

Sede Controla Club Madrid

Sede Controla Club València

C/ Esteban Dolz del Castellar, 5. | 46019 València

Tel.: 963 93 40 85

Email: controlaclub@controlaclub.org

Nosaltres

L'ASSOCIACIÓ CONTROLA CLUB és una ONG formada per tots aquells que participem i som protagonistes d'alguna manera dels espais de diversió.

El nostre objectiu és abordar la responsabilitat social en l'oci i per a això realitzem programes de prevenció, de conscienciació ciutadana i de drogodependències dirigits als jóvens i usuaris de l'oci nocturn.

Reconeixements

Premi Reina Sofia 2007