La Falla Senent Ibáñez-Massarrojos gana el Primer Premi Faller Controla Club

Previous Next

Les Falles Senent Ibáñez-Massarojos i Castelló-Segorbe han sigut les guanyadores del primer i segon premi, respectivament, de la XIX edició dels Premis Fallers que atorga Controla Club, en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat i Junta Central Fallera, dedicats a reconéixer els monuments fallers que millor aborden, mitjançant les seues escenes, *ninots i cartells, la problemàtica dels consums abusius d'alcohol durant les festes falleres. Així mateix, les Falles Els Generals i Borrull-Túria han sigut les guanyadores dels “Premis a les Bones Pràctiques”, que organitza l'ONG juntament amb la Regidoria de Salut i Consum, dirigits als casals que fomenten i promoguen la dispensació responsable de begudes alcohòliques en revetles, carpes i casals. Tots dos guardons s'emmarquen en la XXIII Campanya “Controla en Falles” i se sumen a la llarga llesta d'iniciatives en matèria de prevenció i conscienciació que desenvolupa l'ONG al llarg de l'any, tant en l'àmbit autonòmic com nacional, a través de la mediació especialitzada en oci. XIX PREMI FALLER CONTROLA CLUB El jurat ha valorat l'abordatge integral de la Falla Senent Ibáñez-Massarojos en la qual, sota el lema “Made in Spain”, els efectes del consum abusiu d'alcohol han sigut tractats pel conjunt de la falla. El monument ha sigut elaborat per Olivares i València. El premi està dotat de 600 euros més palet. De la Falla Castelló-Segorbe, que rebrà 200 més palet, el jurat ha valorat especialment la capacitat de transmissió del missatge preventiu a través de l'estètica del monument, que ha sigut elaborat per l'Estudi Quemadera. II PREMI FALLER A les BONES PRÀCTIQUES Sobre els reconeixements a les bones pràctiques en les revetles, carpes i casals, la Falla Els Generals ha sigut premiada pel foment de la implicació del conjunt de la comissió en l'elaboració de la cartelleria amb missatges preventius, en l'elaboració d'un protocol d'actuació dirigit a minimitzar els riscos del consum d'alcohol i en la transmissió dels missatges a través de les xarxes socials. Respecte al segon premi, la Falla *Borrull-*Túria ha destacat per dur a terme en tot moment una dispensació responsable d'alcohol i per la cartelleria preventiva elaborada. Els guardons de *Controla Club, integrats en el quadre d'honor dels Premis de Junta Central Fallera, han aconseguit un any més despertar l'interés de les comissions i artistes fallers. Aproximadament un 10% de les comissions falleres que integren Junta Central Fallera han participat en la XXIII Campanya “Controla en Falles”, entre elles falles de Secció Especial com a Convent Jerusalem. Totes les participants han mostrat el seu elevat grau de compromís social amb les festes falleres abordant diferents missatges de conscienciació i prevenció sobre el consum abusiu d'alcohol en les festes.

ControlaClub

Sede Controla Club València

C/ Esteban Dolz del Castellar, 5. | 46019 València

Tel.: 963 93 40 85

Sede Controla Club Madrid

Email: controlaclub@controlaclub.org

Nosaltres

L'ASSOCIACIÓ CONTROLA CLUB és una ONG formada per tots aquells que participem i som protagonistes d'alguna manera dels espais de diversió.

El nostre objectiu és abordar la responsabilitat social en l'oci i per a això realitzem programes de prevenció, de conscienciació ciutadana i de drogodependències dirigits als jóvens i usuaris de l'oci nocturn.

Reconeixements

Premi Reina Sofia 2007