LA FALLA MANUEL MELIÀ I FUSTER - CARLES CORTINA - LA NOVA DE BENICALAP GUANYADORA DE LA XVII EDICION DELS PREMIS FALLERS CONTROLA CLUB

Previous Next

La campanya "Per unes falles segures i responsables" organitzada pel Controla Club, amb la col·laboració de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i Junta Central Fallera, vol reconéixer l'esforç de tot el col·lectiu faller pel compromís, rigor, esforç i serietat amb el qual els fallers estan afrontant la celebració de la setmana fallera i la implantació i compliment de tots els protocols contra la Covid-19 i el control dels consums abusius d'alcohol.

Fent front a les dificultats extremes amb la qual s'ha trobat la celebració de les festes falleres aquest mes de setembre, les comissions estan sent un exemple de responsabilitat i esforç sense límits que permeten transmetre un missatge d'esperança per al conjunt de la societat sobre que el final de la pandèmia està, cada vegada, més pròxim.

En un any tan especial i complicat com el present, els fallers han demostrat la seua capacitat per a fer possible la celebració de les Falles en aquests moments. Malgrat la pluja i de totes les dificultats esdevingudes durant els dies de la *plantá i durant la visita a les falles que han volgut participar en els Premis del Controla Club, hem vist artistes amb màscares en les grues, fallers i falleres llevant aigua de les falles, pujant al *tombe les rematades i l'organització dels sopars i menjars en les carpes descobertes i en grups de 6, sense revetles, en els quals l'esperit faller ha demostrat que les falles són molt més que festa i alcohol.

 

RÈCORD DE PARTICIPACIÓ FALLERA

Els Premis Fallers del Controla Club de 2020 han comptat amb la participació de 41 comissions que han volgut sumar-se i implicar-se als objectius d'aquesta campanya de conscienciació sobre les conductes responsables en la celebració de les festes falleres el que ha suposat el rècord absolut de participació en les 17 edicions en els quals es venen convocant aquests premis.

En aquest context l'ONG Controla Club vol mostrar el seu missatge de suport i solidaritat amb les Falles que, malgrat la seua inscripció en els Premis Fallers del Controla Club, no han pogut plantar els seus monuments al setembre de 2021, així com a totes aquelles que han patit qualsevol tipus de desperfecte.

Respecte al quadre d'honor dels premis d'enguany, la falla guanyadora del primer premi dotat amb palet i 600€ en metàl·lic ha sigut la Falla Manuel Melià i Fuster - Carles Cortina - La Nova de *Benicalap, amb el tema de la qual “FALLES PUNK” ha tractat de manera global la problemàtica dels consums abusius d'alcohol i altres drogues, així com els missatges relatius a la prevenció de la Covid-19 i la campanya de vacunació.

El segon premi del concurs d'enguany ha sigut per a la Falla Sant Isidre i la seua escena en el “CAFÉ SANT ISIDRE”, dotat amb palet i 200€ en metàl·lic, per la magnífica elaboració de les escenes i els missatges dedicats als missatges de prevenció.

Amb caràcter excepcional, volem esmentar la Falla Sant Vicente Paul-Diputada Clara Campoamor incloses dins del disseny de falles innovadores i que ha rebut un esment especial pels missatges i la qualitat estètica de la seua escena.

Com a conclusió de tot l'anterior dir que els premis fallers d'enguany tenen un valor especial tenint en compte que ens trobem davant unes celebracions històriques i que han de donar pas a un nou exercici faller del 2022 en els quals recuperar la vella normalitat.

ControlaClub

Sede Controla Club Madrid

Sede Controla Club València

C/ Esteban Dolz del Castellar, 5. | 46019 València

Tel.: 963 93 40 85

Email: controlaclub@controlaclub.org

Nosaltres

L'ASSOCIACIÓ CONTROLA CLUB és una ONG formada per tots aquells que participem i som protagonistes d'alguna manera dels espais de diversió.

El nostre objectiu és abordar la responsabilitat social en l'oci i per a això realitzem programes de prevenció, de conscienciació ciutadana i de drogodependències dirigits als jóvens i usuaris de l'oci nocturn.

Reconeixements

Premi Reina Sofia 2007