ELS 17é PREMIS FALLERS CONTROLA CLUB INCORPOREN EL COMPLIMENT DE LES MESURES ANTI-COVID

Previous Next

L'ONG Controla Club ha convocat una nova edició dels premis fallers del Controla Club “Per unes falles segures i responsables” que el pròxim 2 de setembre fallarà els premis de la seua 17a edició. Aquests premis s'inclouen dins de les activitats del programa “Si te'n passes, t'ho perds” que està subvencionat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i compten amb la col·laboració de Junta Central Fallera.

Al llarg de tota la seua trajectòria aquests guardons han vingut premiant a aquelles falles que, a través de les seues escenes, ninots, guions i missatges transmeten missatges de conscienciació, promovent unes falles segures i responsables, especialment a l'hora d'abordar la problemàtica dels consums abusius d'alcohol, el conflicte del botelló o el bon ús dels petards i que, enguany, i amb motiu de la convocatòria dels Premis Fallers en un any tan especial com aquest, pretén incorporar i valorar els missatges de conscienciació sobre les conductes responsables i de prevenció enfront de la Covid-19 en contextos en els quals es produeixen consums d'alcohol.

La situació actual de la pandèmia generada per la Covid-19, que va provocar la cancel·lació de les Falles de 2020, precisa de la posada en marxa d'iniciatives destinades a fomentar, ara més que mai, la seguretat i la responsabilitat en el desenvolupament dels actes permeses dins del context de les Falles de 2021.

En aquest context, l'ONG Controla Club vol reivindicar i posar de manifest la implicació del col·lectiu faller i de les comissions que un any més han volgut manifestar el seu compromís amb els objectius de la campanya de conscienciació, participant de manera massiva en els premis d'enguany.

Tenint en compte que els monuments fallers són una de les majors representacions de les festes falleres, enguany es convertiran, una vegada més, en un element imprescindible per a comunicar tota classe de missatges que contribuïsquen a conscienciar sobre la importància de dur a terme un consum responsable d'alcohol, de protegir les i els menors d'edat o de dur a terme un ús responsable de la pólvora, però també sobre la necessitat de complir amb les mesures d'autoprotecció enfront de la Covid-19.

La incorporació de les màscares en tots els actes festers, l'organització de menjars i sopars limitant el nombre de persones per taula, el respecte i compliment de l'horari del toc de queda o la supressió de les revetles, són algunes de les mesures que es valoraran, a través dels monuments fallers, en els premis del Controla Club juntament amb els missatges preventius de consum d'alcohol.

Pel que respecta a la participació, de les 42 falles inscrites en els Premis Fallers del Controla Club de 2020, finalment es plantaran 39 al setembre de 2021, que podran optar als dos premis dotats amb 600€ més palet i 200€ més palet, respectivament.

Finalment, Controla Club vol agrair i destacar la col·laboració tant de la Junta Central Fallera com del Gremi d'Artistes Fallers en la divulgació de la convocatòria dels premis, que ha sigut una de les principals claus de l'èxit de participació aconseguit.

En les 16 edicions celebrades d'aquests premis han participat més de 125 Comissions Falleres en les seues diferents edicions, destacant especialment les comissions de la Falla San Isidro (guanyadors del primer premi en 2016 i 2018), Pintor Salvador Abril - Av. Peris i Valero (guanyadora del primer premi en 2007 i 2008 i que va obtindre el segon premi en la passada edició), Jesús – San Francisco de Borja (guanyadora del premi en 2011 i 2012) i Ramiro de Maeztu - Humanista Furió (guanyador de la primera edició en 2004 i que ha obtingut després tres segons premis).

ControlaClub

Sede Controla Club Madrid

Sede Controla Club València

C/ Esteban Dolz del Castellar, 5. | 46019 València

Tel.: 963 93 40 85

Email: controlaclub@controlaclub.org

Nosaltres

L'ASSOCIACIÓ CONTROLA CLUB és una ONG formada per tots aquells que participem i som protagonistes d'alguna manera dels espais de diversió.

El nostre objectiu és abordar la responsabilitat social en l'oci i per a això realitzem programes de prevenció, de conscienciació ciutadana i de drogodependències dirigits als jóvens i usuaris de l'oci nocturn.

Reconeixements

Premi Reina Sofia 2007