COMENÇA LA GIRA PREVENTIVA PER FESTES POPULARS

El pròxim 27 d'abril comença la gira preventiva del programa "Si et passes, te'l perds" per les principals festes populars de la Comunitat Valenciana. La campanya està dirigida a promoure el debat social sobre la problemàtica de les drogodependències durant les festes populars i sobre la necessitat de previndre en aquests espais els factors de risc associats, com són els consums abusius d'alcohol, els primers consums d'alcohol de menors, l'experimentació amb drogues il·legals o els perills provocats pel binomi alcohol i conducció.

Les dades de l'últim estudi que Controla Club va realitzar en aquests espais d'oci durant 2018 a la Comunitat Valenciana posen de manifest la idoneïtat de dur a terme aquestes campanyes de conscienciació, tenint en compte l'increment exponencial dels consums abusius d'alcohol que es produeixen durant aquestes celebracions festives o el paper protagonista d'aquests espais per als primers consums recreatius d'alcohol per part dels més joves, que representen un 41,4% dels casos.

Cal tindre en compte, en aquest sentit, que durant les festes populars disminueix considerablement la percepció dels riscos derivats del consum recreatiu d'alcohol o altres drogues, tant per part dels propis joves com també per part dels adults, donant lloc a un context en el qual es produeixen els inicis en el consum d'alcohol per part dels més joves i per al consum experimental de substàncies il·legals que no se solen consumir durant la resta de l'any.

De fet, a tenor dels resultats dels estudis de Controla Club, quan es pregunta als festers pels aspectes que més valoren a l'hora de posar en marxa campanyes de conscienciació durant les festes populars, els temes més importants són la conscienciació sobre el consum d'alcohol per part de menors d'edat (amb un 9,7 en una escala d'1 a 10) i la conscienciació sobre el consum recreatiu de drogues il·legals (amb un 9,6 en una escala d'1 a 10) el que indica l'alt nivell de penetració de campanyes com ‘Si et passes, te'l perds’ en aquests entorns d'oci.

Tenint en compte aquestes dades, l'ONG Controla Club durà a terme entre els mesos d'abril i octubre de 2019 una gira itinerant per diverses festivitats de la Comunitat Valenciana en les quals, mediadores i mediadors de l'ONG Controla Club, distribuiran informació i resoldre dubtes sobre els efectes del consum abusiu d'alcohol i altres drogues i a través de les quals es puguen reduir els riscos que comporta aquest consum. Entre aquestes poblacions es troben, entre altres: les Festes Majors de Cullera, els Moros i Cristians d'Alcoi, les Festes de Santa Quiteria d'Almassora, els Moros i Cristians de Vilajoiosa, les Festes del Torico de Chiva, l'Entrada de Bous i Cavalls de Segorb, les Festes d'Agost d'Elx, les Festes de Sant Onofre d'Algemesí, els Bous al Mar de Dénia, etc.

El principal objectiu d'aquesta iniciativa és informar sobre l'especificitat dels consums d'alcohol i altres drogues que es produeixen durant les Festes amb l'objectiu d'augmentar entre la població la baixa percepció que es produeix en festes dels riscos i perills que comporten aquests consums.

ControlaClub

Sede Controla Club Madrid

Sede Controla Club València

C/ Esteban Dolz del Castellar, 5. | 46019 València

Tel.: 963 93 40 85

Email: controlaclub@controlaclub.org

Nosaltres

L'ASSOCIACIÓ CONTROLA CLUB és una ONG formada per tots aquells que participem i som protagonistes d'alguna manera dels espais de diversió.

El nostre objectiu és abordar la responsabilitat social en l'oci i per a això realitzem programes de prevenció, de conscienciació ciutadana i de drogodependències dirigits als jóvens i usuaris de l'oci nocturn.

Reconeixements

Premi Reina Sofia 2007