COMENÇA LA TEMPORADA PREVENTIVA ESTIVAL

Controla Club inicia la temporada estival d'intervencions en festes populars que portarà aquest estiu, a les mediadores i els mediadors de l'ONG, a municipis com Alboraia, Algemesí, Asp, Callosa de Segura, Castelló, Dénia, Elx, Elda, Museros, Ondara, Requena i *Xábia.

Les festes populars són una dels senyals d'identitat de l'estil de vida espanyol i mediterrani. Les activitats lúdiques i recreatives formen part d'aquestes celebracions i tradicions populars en les quals, amb freqüència, es produeixen consums generalitzats d'alcohol i un altre tipus de drogues que per desgràcia són assumits socialment com formant part de les nostres tradicions festives i culturals.

El consum abusiu d'alcohol que es produeix durant aquestes festes genera els problemes coneguts per a la salut dels seus consumidors i crea situacions especialment perilloses ja que aqueixos consums, combinats amb la utilització de la pólvora, la participació en festejos taurins o la conducció de ciclomotors o tot tipus de vehicles, poden acabar provocant situacions d'alt risc. Si al seu torn aquests consums ho realitzen joves que s'inicien per primera vegada en el consum d'alcohol, es poden provocar situacions d'especial risc provocades pel desconeixement dels efectes de l'alcohol.

L'any 2000 l'Associació Controla Club, amb la col·laboració de la Conselleria de *Sanitat de la Generalitat Valenciana, la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de València i la Junta Central Fallera, va posar en marxa una iniciativa absolutament innovadora abordant per primera vegada la problemàtica dels consums abusius d'alcohol amb motiu de les festes populars.

Gràcies a l'actuació en Falles es va aconseguir abordar un dels tabús més arrelats a l'hora de tractar la problemàtica de les drogodependències i al mateix temps qüestionar la tolerància social, la impunitat dels consums abusius i generalitzats per part del conjunt de la població i, al mateix temps, la permissivitat amb el consum dels menors d'edat.

A partir d'aquesta experiència, l'ONG Controla Club ha exportat aquest model d'actuació a la gran majoria de festes populars que es desenvolupen a la Comunitat Valenciana, adaptant-lo a la idiosincràsia de cadascuna d'aquestes festivitats. D'aqueixa manera Controla Club ha fomentat la responsabilitat i la prevenció dels consums recreatius de drogues en tant en la festa fundacional de la Magdalena de Castelló com en les Fogueres de Sant Joan a Alacant, així com en la *Fira d'Onda, la Setmana de *Bous d'Algemesí, els Moros i *Cristians d'Alcoi o *Els *Bous a la Mar de Dénia, entre altres.

ControlaClub

Sede Controla Club Madrid

Sede Controla Club València

C/ Esteban Dolz del Castellar, 5. | 46019 València

Tel.: 963 93 40 85

Email: controlaclub@controlaclub.org

Nosaltres

L'ASSOCIACIÓ CONTROLA CLUB és una ONG formada per tots aquells que participem i som protagonistes d'alguna manera dels espais de diversió.

El nostre objectiu és abordar la responsabilitat social en l'oci i per a això realitzem programes de prevenció, de conscienciació ciutadana i de drogodependències dirigits als jóvens i usuaris de l'oci nocturn.

Reconeixements

Premi Reina Sofia 2007